Miep Bos,Expositie Miep Bos bij kasteel Doorwerth.

 
foto miep bos
 
buttonStart
buttonAotobio
buttonExpositie
Miep in de media
buttonGalerie1
buttonGalerie2
buttonGalerie3
buttonGalerie4
buttonGalerie5
buttonKunstLinks
buttonLinks

 

Mijn andere websites:

gentechvrij

KunstKring Lelystad

Wolmanzouten

email:
miep@miepbos.nl

PERSBERICHT

Expositie Miep Bos bij kasteel Doorwerth.

 

Vanaf 18 juni 2013 tot 28 juli 2013, is er in kasteelcafé de Zalmen bij kasteel Doorwerth, een vrolijk gekleurde expositie te zien van kunstenares Miep Bos. Het is een selectie uit haar werk (acryl op linnen doek) van haar Lelystadse periode, dat zij vanaf 1992 tot en met 2012 heeft gemaakt. Miep Bos wordt geboren in Den Haag. Al vroeg houdt ze van tekenen. Miep vertelt: “ Toen ik als kind maanden in bed moest blijven in een donkere kamer vanwege de mazelen, kreeg ik van de kleuterschool een schattig boekje met illustraties van een vriendelijk landschap met prachtig groen gras en een mooie blauwe lucht. Dit ben ik nooit vergeten, ik maak nog steeds graag landschappen met sappig groen gras en een heldere blauwe lucht."

Ze maakt grote en kleine acrylschilderijen, pentekeningen en schetsen.

Miep gaat in 1972 naar de kunstacademie (Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag), waar zij o.a. les krijgt van
Babs van Wely (illustratrice, bekend van de kinderpostzegels) , Jan van Spronsen, beeldend kunstenaar en Marijke Kentgens, beeldend kunstenares, aangesloten bij Pulchri Studio in Den Haag. Miep behaalt daar haar tekenakte NXI.

Zij is één van de eerste kunstenaars die in 1997 op Internet te vinden is, de NRC en andere media berichten daar over. Zij is tegenwoordig de webmeester van 6 webstekken (zie onder).

In 2001 volgt zij een masterclass bij Jan Sierhuis en Aat Veldhoen. In 2010 onthult Loco-burgemeester Ruud Luchtenveld van Lelystad, het door haar ontworpen monument voor Guru Maharishi Mahesh Yogi Bliss genaamd, in het Sidhadorp, een meditatiewoongemeenschap in die plaats. Achttien jaar verzorgt zij als vrijwilligster de exposities voor Kunstkring Lelystad en doet dat ook voor Woningbouwstichting Harmonisch Wonen .

Werk van haar is in 2011 opgenomen in de collectie van de Beeldbank van het Stadsarchief van de Gemeente Amsterdam. Vier e-boekjes, met tekst en illustraties van haar hand, zijn opgenomen in de collectie van de Koninklijke bibliotheek in Den Haag.

In 2011, tenslotte, ontvangt zij de “Loftrompet” van Lelystadse Stichting Sonate. Een fragment:

Foto Paul Vaessen.

Poster.

Informatie: Miep Bos Lelystad Twitter: @MiepBos

miep@miepbos.nl www.miepbos.nl www.gentechvrij.nl www.wolmanzouten.nl www.nanotechvrij.nl www.vomigen.info www.kunstkringlelystad.nl Expositieadres: De Zalmen | Fonteinallee 2 A | 6865 XC | Doorwerth | 026 - 334 12 38 | http://dezalmen.nl/ info(a)dezalmen.nl

FOTO 'S

Impressies kasteel Doorwerth en de Zalmen.

© Miep Bos, en JW Bos 2013. Foto's en kunstwerken.

Copyright © Miep Bos 2004